Skip to the content

Kontakta oss

SEMESTERSTÄNGT

Vi har semesterstängt under veckorna 29-31 och öppnar återigen den 5 augusti. Du hittar svar på de flesta frågor här på vår webbplats.

Skickar du in en fråga som du senare får svar på får du gärna informera oss om det. Svara då på det automatiska svarsmeddelandet som du får när du först skickar frågan. Frågor som skickas in via e-post och webbformulär besvarar vi så snart som möjligt efter att vi har öppnat igen. 

Vi på Konsumenternas Energimarknadsbyrå önskar dig en riktigt trevlig sommar!

Om du har en fråga eller behöver vägledning i ett ärende som rör el-, gas- eller fjärrvärmeavtal får du gärna kontakta oss. Vi har både telefonvägledning och vägledning via mejl eller webbformulär. Läs gärna informationen nedan innan du kontaktar oss. 

Tänk gärna på detta när du kontaktar oss

  • Kontrollera gärna att svaret på din fråga inte finns under "Vanliga frågor hos oss just nu" på vår startsida
  • Vi har mycket användbar information på vår webbplats. Använd gärna vår sökfunktion längst upp till höger. 
  • Beskriv din fråga tydligt så att vi kan ge dig ett bra svar. 
  • Om ditt ärende gäller en tvist rekommenderar vi att du först vänder dig till företaget och försöker komma till en lösning. Om missnöje eller frågor därefter kvarstår får du gärna kontakta oss för vägledning. Informera oss då gärna om vad du fick för respons i kontakt med företaget. 
  • Fyll gärna i ditt telefonnummer så kan vi ringa dig för att vid behov få kompletterande uppgifter från dig. 
  • Bifoga gärna de dokument och bakgrundsinformation som ärendet gäller. 

Vi svarar inte på

  • Frågor om solceller och batterier. Läs närmare här om var du kan vända dig vid dessa frågor. 
  • Frågor om energieffektivisering och om vad som är en rimlig energiförbrukning. Vid dessa frågor rekommenderar vi att du vänder dig till den kommunala energi- och klimatrådgivningen.  
  • Frågor som inte rör avtal mellan en kund och ett el-, gas- eller fjärrvärmeföretag. Exempelvis om du inte har eget elnäts- respektive elhandelsavtal, utan betalar för elen via din hyresvärd eller bostadsrättsförening. För vägledning i dessa frågor rekommenderar vi att du vänder dig till den kommunala konsumentvägledningen om det finns i din kommun, alternativt till Konsumentverkets konsumentvägledning Hallå Konsument. Om ärendet gäller en hyresrätt kan du också vända dig till Hyresgästföreningen om du är medlem.  

Kontakta oss - mejl eller webbformulär

För att kontakta oss skriftligen, fyll i formuläret här nedan eller skicka ett e-postmeddelande till oss, arende@energimarknadsbyran.se. Om du vill bifoga dokumentation kan du inte använda dig av formuläret nedan utan behöver skicka ärendet och tillhörande dokumentation via e-post till arende@energimarknadsbyran.se.  Vi besvarar alla frågor så snart vi kan. 

När du skickar in en fråga lämnar du kontaktuppgifter och annan information till oss. Här kan du läsa om Energimarknadsbyråns hantering av personuppgifter.

Observera att du ska få ett automatiskt svarsmail som bekräftar att vi har tagit emot ditt meddelande. 

Kontakta oss - telefon

Du kan också nå byråns vägledning genom att ringa 08-522 789 50. Telefonen är öppen måndag till torsdag mellan kl. 9:00 - 12:00.